20.12.2019

Sunship ostis ära Eesti konkureeriva ettevõtte ning laiendab oma tegevust Soomes

Sisustuse tootja Sunship ostis juulis ära oma konkurendi Kateks Sisustus AS-i ning viib oma tegevuse üle suuremale tootmispinnale. Sunshipil on kavas laiendada tootmist Soomes ja ka Turu laevatehasesse.

Soomes ja Eestis tegutsev sisustuse tootja Sunship OÜ suurendab hoogsalt oma tegevust. Juulis ostis ettevõte ära samal alal tegutseva Eesti Kateks Sisustuse ja nüüd saab ta viia oma tootmise üle uuele paremale tootmispinnale.

„Kolime üle Kateksi pinnale, kus saame enda kasutusse uusi masinaid ja rohkem ruumi, mis enne puudus. Oleme taotlenud laienemist ja nüüd leidsimegi sobiliku ostuobjekti. Koos ostuga saime kaasa ka oivalise nimekirja uutest klientidest, mis teeb võimalikuks loomuliku liikumise uude piirkonda,“ rõõmustavad Sunshipi tegevdirektor Kaur Tomann ning müügi- ja turundusjuht Antero Valmunen.

Sunship on Tallinnas asuv tisleritöökoda, mis toodab ühiskondlikele objektidele mõeldud kvaliteetset ja unikaalse lahendusega sisustust. Ettevõte valmistab eritellimusel sisustuslahendusi eri objektidele alates kauplustest, jätkates restoranidega ning lõpetades kontoriruumidega.

2006. aastast tegutsenud Sunship varustab pärast ühendamist tööga umbes 50 spetsialisti, kellel on pikaajalised kogemused sisustuse ettevalmistamisel, tootmisel, paigaldusel ning projektijuhtimisel algusest lõpuni.

Suur osa toodangust valmistatakse Soome turule. Ettevõtte viimaste tööde hulka kuuluvad näiteks Kesko peakorter, Yle Mediatalo, Mow Supernova ja Next Gamesi peakorter Helsingis.

Uued voolud 

Sunshipi eesmärk on laiendada tegevust Soomes peale Helsingi ka teistesse linnadesse. Varem on Sunship olnud märkimisväärne tegija laevadega seonduvas ning nüüd kavatseb ettevõte viia oma toodangu ühtlasi Turu laevatehasesse.

Sügisel on plaanis siirduda ka Rootsit vallutama. Laienemine ja uus tootmisruum täidavad Valmuse sõnul Sunshipi tiimi uue motivatsiooni ja sooviga liikumaks koos edasi.

„See on meie jaoks uus algus. Oleme liikunud mainitud suunas juba mitu aastat ja nüüd oleme jõudnud uutesse vetesse. Pääseme oma ruumi, kus kõik töötavad ühes suures avatud kontoris. See parandab tiimitööd ja aitab ettevõttel üheskoos areneda.“